Δημιουργικά Σάββατα

Η ημέρα του Σαββάτου στα μάτια των μικρών παιδιών συνδέεται με ανεμελιά, πολύ παιχνίδι και χαρά.

Σεβόμενοι λοιπόν πάντοτε τις επιθυμίες των μικρών μας φίλων εμπνευστήκαμε πολλές προτάσεις εργαστηρίων που διαδραματίζονται κάθε Σάββατο, με στόχο να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών με ιδιαίτερες ασχολίες που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες στα παιδιά μας.

 

Σχετικα

Τι είναι τα Δημιουργικά Σάββατα

Στο εργαστήρι μας κάθε Σάββατο από Σεπτέμβριο εως και Ιούνιο τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε συναρπαστικά εργαστήρια και να αποκομίσουν τις πιο όμορφες εμπειρίες. Οι άρτιοι καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί μας φροντίζουν για την ψυχαγωγία των μικρών μας μαθητών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες πλήρως στις αρεσκείες και στην ηλικία των παιδιών μας. Με 2 ολιγομελή τμήματα χωρισμένα ανα ηλικία 2,5-4 και 4-6,5 ετών η δράση ξεκινάει από το πρωί εως και το μεσημέρι. Τα εργαστήρια μας κάθε Σάββατο είναι διαφορετικά ως προς την θεματολογία τους, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ξεχωριστά ερεθίσματα ανακαλύπτοντας την κλίση τους και διαμορφώνοντας την προσωπικότητα τους.

Εργαστήρια που πραγματοποιούνται τα Σάββατα στο Babaloon

Οι ήρωες ζωντανεύουν μέσα από ιστορίες γνώριμες , παραστάσεις μαγικές και ταυτόχρονα συναρπαστικές με στόχο πάντα την καλλιέργεια ενσυναίσθησης. Τα παιδιά μας αναλαμβάνουν ρόλους , γίνονται ένα με την πλοκή της ιστορίας και ταυτίζονται με τον ήρωα τους. Το μυαλό είναι σαν τη θάλασσα που ανοίγεται στα μάτια των μικρών παιδιών και τα κατευθύνει σε ορίζοντες μακρινούς. Οι δισταγμοί υποχωρούν , η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και η συνεργασία αποτελεί τον κύριο σκοπό.

Πλούσια εδέσματα άλλοτε παραδοσιακά που μας ταξιδεύουν στα γραφικά χωριά μας και άλλοτε γλυκά που δε μπορεί κανείς να αντισταθεί από τα χεράκια των μικρών μας παιδιών. Φορώντας τις ποδιές , τα παιδιά μας στο εργαστήρι μαγειρικής αναμειγνύουν φαντασία και μεράκι και το αποτέλεσμα καταπλήσσει και τον πιο δύσπιστο δοκιμαστή.

Τα παιδιά μεταμφιέζονται σε ήρωες των παραμυθιών και των ταινιών, μέσα από στολές και αξεσουάρ βιώνοντας την μαγεία και την δράση που έχει ο κόσμος των σουπερ ηρώων. Χορός , κέφι , ομαδικά παιχνίδια και στιγμές μοναδικές χαρακτηρίζουν τα θεματικά μας Σάββατα.

Σε εικαστικές δημιουργίες μέσα από μία τεράστια πληθώρα υλικών , τα παιδιά μας βάζουν την δικιά τους υπογραφή στα έργα τους. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει το εργαστήρι κοσμημάτων που αρέσει πολύ στα παιδιά μας. Βραχιόλια, ρολόγια , κορδέλες και δακτυλίδια στολίζουν τα μικρά χεράκια που νιώθουν περήφανα για το αποτέλεσμα των κόπων τους.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται επίσης το Σάββατο

Και πολλά ακόμη εργαστήρια που οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται κάθε εβδομάδα.