Το Babaloon

Το Babaloon αποτελεί ένα πρότυπο παιδικό εργαστήρι στο κέντρο της Λάρισας. Η αγάπη μας και ο απεριόριστος σεβασμός στο παιδί,  μας έδωσε το κίνητρο να δημιουργήσουμε έναν χώρο  ονειρεμένο όπου θα εφαρμόζονται νέες μεθόδους διδασκαλίας βασισμένες στην αξία της ενσυναίσθησης και με βάση το φιλανδικό πρότυπο εκπαίδευσης σύμφωνα με το οποίο η εκπαίδευση είναι ότι πολυτιμότερο εφόδιο έχουν να δώσουν στην νέα γενιά.

Ενσυναίσθηση

Ανεξαρτησία

Υπευθυνότητα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο χώρος μας

Το δημιουργικό μας εργαστήρι απασχολεί ηλικίες από 2,5-6,5 ετών. Η κατασκευή του χώρου αλλά και οι αρχές μας είναι εμπνευσμένες από την σπουδαία παιδαγωγό Μαρία Μοντεσσόρι. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από πλούσιες δραστηριότητες να έχουν ανεξαρτησία, να γίνονται μέρα με την μέρα πιο ώριμα και κοινωνικά. 

Σημαντικό είναι ότι στο κέντρο μας βοηθάει το ένα παιδί το άλλο αναπτύσσοντας έτσι το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους άλλους. Τα έπιπλα του χώρου μας είναι στο ύψος των παιδιών για να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται.

ΜΕΘΟΔΟΣ

Πως λειτουργούν τα εργαστήρια

Τα τμήματα μας είναι ολιγομελή και χωρίζονται σε 2.5-4 ετών και 4-6 ετών. 

Οι άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί μας φροντίζουν με απεριόριστη αγάπη και υπομονή το κάθε παιδί ξεχωριστά με σκοπό την καλύτερη εξέλιξη του.  

Ο κάθε εκπαιδευτικός αναλαμβάνει το δικό του εκπαιδευτικό εργαστήρι. Τα εκπαιδευτικά μας εργαστήρια χωρίζονται σε καλλιτεχνικά (κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, κατασκευή κούκλας, μαγειρική), αθλητικά (pilates, μοντέρνος χορός) , συναισθημάτων (μάθημα ενσυναίσθησης, μοντεσσοριανές δραστηριότητες, κηπουρική) .

Το παιδί μπορεί να επιλέξει όποιο δημιουργικό εργαστήρι επιθυμεί και συμβαδίζει

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνία με τους γονείς

Η επικοινωνία μας με τους γονείς είναι άμεση και στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη . Είμαστε πάντα στο πλευρό των γονιών ,  πιστεύοντας ότι με την άριστη συνεργασία μας θα βοηθήσουμε το παιδί να εξελιχθεί προς το καλύτερο.

ΆΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕς

Επιπλέον...

Τέλος, το εργαστήρι μας αναλαμβάνει εκδηλώσεις όπως παιδικά παρτυ γενεθλίων, ομιλίες επιμορφωτικές για τα παιδιά ,βιωματικά σεμινάρια και διαθεματικά projects